Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Το όνειρο

Το όνειροΤίτλος: Το όνειρο
Συγγραφέας: Χαράλαμπος Μπάστας
Σελίδες: 200
Εκδόσεις: Όστρια
Σχήμα: 14x21

Μέσα στο κοινωνικό σύστημα που διαρκώς προσαρμόζεται προσπαθώντας να υποτάξει τον ανθρώπινο νου, απομακρύνοντας τον από την γαλήνη και ωθώντας τον σε μια εγρήγορση για να μην του μένει χρόνος να διακρίνει τις πραγματικές του ανάγκες, υπάρχει μια αναζήτηση.Στο βιβλίο αυτό η Ελπίδα, η Προσδοκία, η Απελπισία, η Μοναξιά και άλλες Κυράδες σε μια προσπάθεια προσωποποίησης τους, που άλλες φορές συμπαραστέκονται και άλλες εναντιώνονται στη θέληση ενός ανθρώπου που θέτει σαν πρωταρχικό του στόχο, την αναζήτηση της αγάπης και του μεγάλου έρωτα.

Αυτός ο άνθρωπος, θα ανακαλύψει μεγαλώνοντας ότι η διαφορετικότητα είναι ένας παράγοντας δυσκολίας και τον ωθεί στην εσωστρέφεια, όχι μόνο για να βρει εκεί τον σύμμαχο του, μα και τον αντίπαλο, καθώς συνυπάρχουν προσπαθώντας ο ένας να υποτάξει τον άλλο. Στο βιβλίο αυτό, διαδραματίζεται η ζωή ενός ανθρώπου που προβληματίζεται με φιλοστοχασμούς, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα συνειδητό όνειρο που έχει μια απρόσμενη κατάληξη. Ίσως τελικά η ζωή δεν είναι όπως όλοι μας την υποψιαζόμαστε. Ίσως τελικά είναι ένα όνειρο μέσα σε ένα άλλο όνειρο χωρίς την ύπαρξη ονειροκρίτη που θα σου ερμηνεύσει με κάποιο τρόπο αυτά που διαδραματίζονται. Ίσως φτάνει μόνο η φαντασία για ένα ταξίδι πέρα από αυτό που μπορεί να χωρέσει ο νους προσδοκώντας την ομορφιά και όχι την αγριότητα ενός εφιάλτη. Ίσως είναι ένα τούνελ που δεν σου επιτρέπει να ξεφύγεις από εκεί που σε κατευθύνει.

Ένα «ίσως» που θα παραμείνει ένα αναπάντητο ερωτηματικό, αν δεν προσπαθήσεις διαβάζοντας το να δώσεις την δική σου ερμηνεία και μπορεί εδώ να βρεις την απεικόνιση, της δικής σου αναζήτησης.

1 σχόλιο :

  1. Φανταστικό και ξεχωριστό βιβλίο!!!!!!!

    Χριστίνα Μπουκουβάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοιραστείτε το!