Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Το άγγιγμα

Το άγγιγμα
Τίτλος: Το άγγιγμα
Συγγραφέας: Έκτορας Δέλτα
Σελίδες: 230
Εκδόσεις: Αγγελάκη

Ο βαθύς άγριος ωκεανός απλωνόταν μπροστά του, γκρίζος και απειλητικός. Άναψε ένα τσιγάρο και φύσηξε με λύπη τον καπνό χαζεύοντας τον, πριν χαθεί για πάντα στον συννεφιασμένο ουρανό σαν παιδική ανάμνηση.Ο παγωμένος αέρας είχε από ώρα στεγνώσει τα δάκρυα στο κουρασμένο του πρόσωπο. Τα χέρια του όμως έτρεμαν ακόμα από οργή. Πως φτάσαμε ως εδώ, αναρωτήθηκε ξανά. Πως φτάσαμε ως εδώ…

Για μία στιγμή σκέφτηκε να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει, ήταν ένα βήμα… Ένα βήμα στο κενό. Ίσως να ήταν καλύτερα έτσι. Είχε χάσει τα πάντα. Είχε χάσει εκείνη. Ένιωσε όμως πάλι το μίσος μέσα του να θεριεύει, να τον καίει ζωντανό. Ένα μίσος που τρεφόταν λαίμαργα από το κουφάρι της αγάπης που κάποτε ένιωθε. 

Η βαθιά τρομακτική φωνή δόνησε το μυαλό του για μία ακόμα φορά, «Σπάστην, μικρό όμορφο αγόρι… Σπάστην και θα λυτρωθείς». Γύρισε την πλάτη του στην μανιασμένη θάλασσα και σφίγγοντας με λύσσα τις γροθιές του χάθηκε στην παγωμένη νύχτα. 

Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό, που δεν γνωρίζει από οίκτο. Πως μπορείς να πολεμήσεις ένα πλάσμα, φτιαγμένο από οδύνη και σκοτάδι. Πως μπορείς να νικήσεις αυτό που ζει μέσα σου…

2 σχόλια :

  1. Η πρώτη μου επαφή με το βιβλίο «Το Άγγιγμα» του Έκτορα Δέλτα σε εκδόσεις Αγγελάκη, ήταν στο youtube όταν είδα σε βίντεο την παρουσίαση του. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως πρόκειται για ένα βιβλίο εξαιρετικό. Θυμάμαι μάλιστα που σκέφτηκα πως αυτό το βιβλίο κάποια στιγμή θα γίνει και ταινία. Μετά άρχισα να ψάχνω κάποιες πληροφορίες για τον συγγραφέα του βιβλίου και τότε συνειδητοποίησα πως ο Έκτορας Δέλτα ή Γιάννης Διαμαντής δεν είναι απλά ένας συγγραφέας. Είναι κάτι πολύ περισσότερο! Είχα την τύχει αυτές τις ημέρες να πάρω το βιβλίο στα χέρια μου σε μορφή pdf, μιας και ο συγγραφέας έκανε μια κίνηση που λίγοι την κάνουν. Λόγω εορτών και λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει ο Γιάννης Διαμαντής θέλησε να κάνει ένα δώρο σε όποιον ήθελε να διαβάσει το βιβλίο «Το Άγγιγμα». Έτσι στέλνοντας του ένα e-mail, αμέσως είχα στην οθόνη του υπολογιστή μου, το βιβλίο.

    Ξεκίνησα να το διαβάζω αργά το βράδυ γιατί ήθελα να υπάρχει απόλυτη ησυχία. Είχα ένα δυνατό προαίσθημα πως αυτό το βιβλίο δεν είναι απλά ένα ακόμη μυθιστόρημα, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Τελικά δεν έπεσα καθόλου έξω! Όσο περισσότερο το διάβαζα, τόσο πιο πολύ άγγιζε την ψυχή μου. Ένα βιβλίο εξαιρετικό! Ένα βιβλίο με δυνατές συγκινήσεις! Ένα βιβλίο με ανατροπές και εναλλαγές συναισθημάτων! Ένα βιβλίο που δεν το άφησα από τα μάτια μου παρά μόνο όταν έφτασα στο τέλος του, κάπου γύρω στις 4:30 το πρωϊ. Αμέσως μετά έκλεισα τα μάτια για 1-2 λεπτά και αφού κάπνισα ένα τσιγάρο για να ηρεμήσω , είδα ξανά το βίντεο με την παρουσίαση του βιβλίου!

    Συγκινήθηκα… δάκρυσα… ανατρίχιασα…

    Δεν θέλω να σταθώ στην τεχνική που εφάρμοσε ο συγγραφέας για να γράψει αυτό το βιβλίο, διότι από το πρώτο κεφάλαιο φαίνεται πως το μόνο που χρησιμοποίησε είναι τα βιώματά του. Πρόκειται για μία κατάθεση ψυχής! Όπως είπε και στην παρουσίαση του βιβλίου «Το βιβλίο αυτό γράφτηκε μόνο του. Μου ζήτησε θλιμμένα μια νύχτα του Σεπτέμβρη να δει το φως αυτή η ιστορία. Εγώ απλώς έβαλα τις λέξεις στην σειρά…».
    Ένα βιβλίο, Ύμνος στην Αγάπη… ποιητικό και λυρικό μαζί. Ένα βιβλίο όπου κάθε κεφάλαιο του, κρύβει άφθονες εικόνες και καταιγισμό συναισθημάτων. Ένα βιβλίο το οποίο θα σας αγγίξει! Θα σας προβληματίσει! Θα σας απορροφήσει!

    Ένα βιβλίο το οποίο με την πρώτη ευκαιρία θα το αγοράσω και θα το ξαναδιαβάσω! Αξίζει να το έχετε στην συλλογή σας και μάλιστα στα ψηλά ράφια της βιβλιοθήκης σας σαν κάτι ξεχωριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό, που δεν γνωρίζει από οίκτο;
    Πώς μπορείς να πολεμήσεις ένα πλάσμα, φτιαγμένο από οδύνη και σκοτάδι;
    Πώς μπορείς να νικήσεις αυτό που ζει μέσα σου..."

    Το Άγγιγμα, του Έκτορα Δέλτα, εκδόσεις Αγγελάκη, ένα βιβλίο που αγγίζει τον κάθε αναγνώστη ξεχωριστά.

    Πολλά τα συναισθήματα, δυνατά, αληθινά. Το Άγγιγμα ένα ταξίδι γεμάτο με κρυφές ελπίδες και όνειρα … ένα ταξίδι αληθινό. Ένα βιβλίο με δυνατές συγκινήσεις, με πολλές ανατροπές και εναλλαγές συναισθημάτων. Είναι τέτοια η εναλλαγή των εικόνων και η ταχύτητα που διαδέχεται η μια την άλλη που πολλές φορές δημιουργείτε η αίσθηση πως είσαι σε κάποια γωνία και παρακολουθείς την εξέλιξη των γεγονότων.
    Όμορφη μουσική νότα πλημμυρίζει το μυθιστόρημα, συνοδευόμενη με την έντονη γεύση του αλκοόλ και του τσιγάρου. Πολύ ζωντανές εικόνες. Συγχαρητήρια Γιάννη Ε. Διαμαντή!! Πάντα επιτυχίες σε ότι κάνεις!!

    "Μου ζήτησε να της πω ένα παραμύθι, το έκανα. Λέξεις μαγικές, λέξεις μυστικές γέμισαν τον χώρο νανουρίζοντας την. Ο ύπνος ήρθε για εκείνη γλυκός και μου την πήρε μακριά, την ταξίδεψε σε μία χώρα που τα όνειρα γίνονται πάντοτε πραγματικότητα. Σε έναν τόπο, που τα λουλούδια ποτίζονται και ανθίζουν με ευχές..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοιραστείτε το!